Hoe werkt het?2018-05-31T14:40:36+00:00

Waarom de proeverij?

VAN LEKKER ETEN OF DRINKEN GENIETEN IS LEUK. MAAR SAMEN GENIETEN IS NOG VEEL LEUKER. ZO IS HET IDEE VOOR WHISKY WIJSHEID ONTSTAAN.

Wij houden van whisky, dat zal geen verrassing zijn. We keken om ons heen wie in onze omgeving nog meer mensen deze interesse hebben. En besloten om bij elkaar te komen. Vervolgens ontstond het idee dat iedereen een fles zou meenemen. En misschien een lekker hapje? We keken evenveel uit naar deze gezellige avond met vrienden als naar het proeven van de whisky’s. En zo was Whisky Wijsheid geboren. Met onze proeverijen kun je dit zelf organiseren, zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen.

Vrijwel vanaf het begin ontstond het idee om de meegenomen fles nog even in de tas te laten zitten. Het spelelement van het proberen te raden van de eigenschappen van de whisky maakte de avond nog leuker. We leerden bovendien nauwkeuriger geuren, smaken en afdronk herkennen. Wist je dat je aan de kleur kunt zien in welke type vaten een whisky gerijpt is? Dat je uit de geur en smaak misschien wel de regio kunt raden? En dat de afdronk vaak een hint geeft over hoe oud de whisky is?

Uit onderzoek blijkt bovendien dat alles wat we weten of een merk onze smaak letterlijk beïnvloed. In de marketing wereld waarin we leven is dit essentieel voor veel bedrijven. Hoe kunnen ze de meerprijs nog verantwoorden, als gestript van alle merk identiteit blijkt dat een goedkoper product van de discounter misschien wel net zo lekker smaakt? Ga er dus maar vanuit dat je als consument maximaal beïnvloed wordt. Bij Whisky Wijsheid willen we dat het weer echt draait om de whisky en niet om dat gerenommeerde merk of die mooie verpakking. Natuurlijk kom je die achteraf nog wel te weten. En dan weet je welke whisky écht bij je past.

Onze missie is om je al spelenderwijs wijzer te maken over whisky. Waarbij je deze ervaringen beleefd met mensen met wie je graag samen bent en die jouw interesse delen.

Hoe werkt de proeverij?

1. ONTMOET

Kies een paar van je vrienden, kennissen of collega’s uit met wie je wel eens een glaasje zou willen drinken. Ervaren drinkers of niet, het maakt niet uit.

2. PLAN

Plan een datum en een tijdstip. Bestel hier één proefpakket per persoon.

3. PROEVEN

Begin met elke whisky blind te proeven. Probeer te raden wat voor whisky het is. Drink de whisky nog niet helemaal leeg. Als je wilt kun je cijfers geven met de meegeleverde stemkaart.

4. ONTHULLING

Bij de proeverij zit een kaartje met links. Surf naar deze webpagina en je ziet op de website welke whisky het is.

5. HERHAAL

Vond je een whisky erg lekker? Smaakt de proeverij naar meer? Bestel dan opnieuw! Elke 3 maanden wordt de proeverij vernieuwd. Als een herhaalbestelling plaatst hoeft je hier niet om te denken, je krijg dan de volgende proeverij vanzelf weer thuisbezorgd. Je kunt op elk moment kosteloos weer opzeggen.

Meer weten?

Contact opnemen
Veelgestelde vragen
0

Begin met proeven!