Tips2018-03-02T15:37:02+00:00

Tips

Korte tips over alles wat met whisky te maken heeft. Hoe kun je het beste proeven? Waar kun je het beste kopen? En nog veel meer.

Gebruik een glas met een bolling

Het Glencairn whisky glas en andere glazen met een bolling zorgen ervoor dat de geur beter kan worden onderscheiden. Beweeg de whisky wat in het glas na het schenken en laat deze even ademen. Ruik voorzicht aan de whisky door je neus net boven het glas te houden. Niet te ver erin, want dan ruik je niets meer. Hou je mond een beetje open terwijl je ruikt. Je krijgt dan veel meer geurindrukken binnen. Neem kort na het ruiken een slok en geniet!

Proef de whisky goed

Er is geen ‘juiste’ manier om whisky te drinken. Maar als je de smaken goed wilt proeven, kun je maar beter geen ijs gebruiken. Dus alleen de whisky in het glas. Lekker simpel. Draai de whisky wat in het glas zodat de aroma’s vrijkomen. Ruik nu door je neus boven het glas te houden. Niet te ver erin, want dan ruik je niets meer. Hou je mond een beetje open terwijl je ruikt. Je krijgt dan veel meer geurindrukken binnen. Neem kort na het ruiken een slok en geniet!

Probeer eens een distillery edition

Wil je graag indruk maken op je vrienden of bij het cadeau geven van een whisky? Zoek naar een ‘distillery edition’. Je vindt dan waarschijnlijk een gelimiteerde en zeldzame editie. En dat hoeft niet altijd even veel geld te kosten.

0

Begin met proeven!