Veelgestelde vragen2018-01-17T15:50:39+00:00

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn de voordelen van een herhaalde bestelling?2018-05-31T15:03:06+00:00

Het grootste voordeel van een herhaalde bestelling is dat je er niet zelf aan hoeft te denken om een nieuwe bestelling te plaatsen als er weer een nieuwe proeverij beschikbaar is. Je hoeft niet telkens opnieuw een bestelling te plaatsen en de betaling te verrichten. Daarnaast zijn we bij Whisky Wijsheid elke dag aan het werk om steeds meer nieuwe voordelen voor onze trouwe klanten toe te voegen.

Wil je het toch eerst eens uitproberen voor je je vastlegt aan een herhaalbestelling? Dit is natuurlijk ook mogelijk. In onze webshop kun je gewoon een los proefpakket bestellen. Je zit overigens nooit vast aan onze herhaalbestellingen. Je kunt op elk moment kosteloos opzeggen.

Hoe worden de resterende betalingen verwerkt als ik opzeg?2018-05-31T15:06:14+00:00

Je eerste betaling verloopt via de gekozen betaalmethode, zoals IDEAL of creditcard. De vervolgbetalingen verlopen altijd via automatische incasso.

Als je opzegt, dan zullen er geen incasso’s meer volgen. Het incassomoment ligt op de dag van inschrijving en is gelijk aan de frequentie van verzenden. Met andere woorden: je betaalt steeds vlak voordat je je nieuwe pakketje krijgt. Op het moment dat je opzegt, zullen we nagaan of er nog een pakketje naar je toe moet. Die zul je dan nog gewoon ontvangen.

Het staat je vrij om op elk moment kosteloos op te zeggen.

De incasso’s van vóór het moment van opzeggen worden niet teruggedraaid.

Hoe kan ik opzeggen?2018-05-31T15:05:48+00:00

Na je eerste herhaalbestelling ontvang je automatisch conform de gekozen periode steeds een nieuwe proeverij. De vervolgbetalingen verlopen via automatische incasso. Je kunt op elk moment kosteloos opzeggen door ons een berichtje te sturen. Graag vernemen we ook de reden van je opzegging. Dan kunnen we daarvan leren. Maar uiteraard is het niet verplicht om de reden erbij aan te geven.

Hoe werkt de herhaalde bestelling?2018-05-31T15:24:42+00:00

Je gaat naar onze winkel en kiest voor de herhaalbestelling met de frequentie van je voorkeur. De eerste betaling zal plaatsvinden conform de gekozen betaalmethode zoals IDEAL of creditcard. De vervolgbetalingen volgen via SEPA incasso elke keer rond het volgende moment van verzenden conform de gekozen frequentie. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een proeverij per kwartaal, dan zal er 3 maanden na je eerste bestelling weer geïncasseerd worden en kort daarna verzonden.

De betaalmethode die ik wil gebruiken staat er niet bij, wat moet ik nu doen?2018-06-21T11:29:43+00:00

Laat het ons weten wanneer jouw favoriete betaalmethode er niet bijstaat. We zullen dan overwegen of we deze voor toekomstige bestellingen toe kunnen voegen. Voor de herhaalbestellingen werken we op dit moment alleen met SEPA-incasso. Dit is bij alle banken mogelijk en werkt ook internationaal. Hou er bij een internationale bestelling wel rekening mee dat er extra verzendkosten in rekening worden gebracht.

Hoe werkt de overboeking?2018-05-31T15:25:54+00:00

Voor de webwinkel raden we je aan om te betalen via IDEAL of creditcard. Je betaling is dan sneller verwerkt en je bestelling kan dan ook sneller worden verzonden. Misschien werken deze betaalmethodes niet voor jou of is er sprake van een storing. We bieden dan de reguliere overboeking aan als alternatief. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voor je geld bij ons op de rekening staat. En dat dit handmatig geverifieerd moet worden. Hierdoor kan het iets langer duren voordat je bestelling verzonden kan worden.

Voor de herhaalbestellingen is op dit moment alleen SEPA-incasso mogelijk.

Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van de creditcard?2018-05-31T15:26:05+00:00

Nee, Whisky Wijsheid berekent de extra kosten van de creditcard betaling niet door aan jou als klant. Zo kun jij in alle vrijheid kiezen voor de betaalmethode die het beste bij je past.

Hoe werkt betalen met creditcard?2018-05-31T15:26:28+00:00

Wist je dat je bij betaling met een creditcard vaak aankoopgarantie hebt. Meer informatie over Mastercard en VISA kunt u vinden op:

 

Wat is IDEAL?2018-02-23T09:46:21+00:00

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee consumenten kunnen betalen via hun eigen bank. Niet alleen webshops maar ook andere organisaties bieden iDEAL aan. iDEAL wordt steeds vaker gebruikt voor het betalen van energierekeningen, giften aan goede doelen, opwaarderen van beltegoeden, betalen van gemeentebelastingen, verkeersboetes, etc

Veiligheid

iDEAL is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internetbankieren.

Banken werken voortdurend aan de veiligheid van internetbankieren. Zelf kunt u er ook voor zorgen dat u op een veilige manier van internetbankieren gebruik maakt. Betaalvereniging Nederland heeft een speciale website ontwikkeld  veiligbankieren.nl. Op deze website geeft de Betaalvereniging in een aantal handige stappen weer hoe u veilig kunt internetbankieren.

Ook kunt u bij uw eigen bank terecht voor tips over veilig internetbankieren.

Wie is de partner?2018-05-31T15:28:00+00:00

Wij werken samen met de Mitra in Zuidwolde en met de Roemer in Groningen.

Waarom werkt Whisky Wijsheid met winkelpartners?2018-02-23T09:47:38+00:00

Whisky Wijsheid wil graag dat de proeverij zo breed mogelijk verkrijgbaar is. Daarnaast willen we onze klanten ook de mogelijkheid bieden om de proeverij in het echt te bekijken.

Wat is de relatie van Whisky Wijsheid met haar partner?2018-02-23T09:47:45+00:00

Whisky Wijsheid wil je graag de mogelijkheid bieden om ook een fysieke locatie te bezoeken. Je kunt daar terecht voor meer informatie over de proeverij. En je kunt er hele flessen kopen.

Hoe vaak wisselen de whisky’s en wanneer precies?2018-05-31T15:30:08+00:00

De whisky’s wisselen elke drie maanden. Dit wordt gerekend vanaf januari van het lopende jaar. De inhoud wisselt dus gelijk aan elk kalenderkwartaal. Welke whisky’s je krijgt hangt af van het tijdvak van je bestelling. In kwartaal 1 zijn er dus 5 whisky’s geselecteerd en in kwartaal 2 zijn er weer 5 nieuwe enzovoort. Als je de herhaalbestelling per kwartaal kiest, krijg je dus maar liefst 20 verschillende whisky’s per jaar. Dit is ook iets om rekening mee te houden als je losse bestellingen doet. Als je in januari de proeverij hebt besteld, dan kun je het beste minimaal tot april wachten met een nieuwe bestelling. Anders krijg je weer dezelfde whisky’s thuisbezorgd.

Hoeveel ben ik kwijt als ik een hele fles wil kopen?2018-05-31T15:30:30+00:00

De flessen die wij in de proeverij verwerken variëren in verkoopprijs van ongeveer 25 euro tot maximaal 100 euro voor een fles van 700ml. We kiezen voor dit prijsplafond om de proeverij betaalbaar te houden. Maar ook om het voor jou betaalbaar te maken om van een whisky die je heel lekker vindt een hele fles te kopen. Er zit ook altijd een wat goedkoper fles in de proeverij, omdat de ervaring leert dat er soms voor weinig geld heel veel kwaliteit te krijgen is. En juist bij blind proeven is dat effect extra verrassend. Gemiddeld zal de prijs per fles echter altijd uitkomen op 40 tot 60 euro.

Wat is eigenlijk een gebruikelijke portie in Nederland?2018-02-23T09:49:58+00:00

Dit hangt ervan af. Ierland hanteert de 35 ml die Whisky Wijsheid ook aanbiedt als standaard ‘dram’. In Engeland hebben de caféhouders de keuze tussen 25 of 35 ml. In Duitsland is de standaard maat dan weer 20 ml. In Nederland is de 35 ml die Whisky Wijsheid hanteert vrij gebruikelijk, maar er wordt ook wel eens minder geschonken. In ieder geval staat deze hoeveelheid gelijk aan een volwaardig glas. Daarmee wil Whisky Wijsheid zich onderscheiden van andere proeverijen (online of op locatie), waar voor proeven doorgaans in kleinere hoeveelheden wordt geschonken.

Hoeveel whisky krijg ik per portie?2018-05-31T15:31:52+00:00

Je krijg maar liefst 35 ml whisky per portie. En in de proeverij zitten 5 whisky’s in totaal. Deze hoeveelheid ligt hoger dan gemiddeld bij een proeverij. De reden is dat je zo echt de kans krijgt om de whisky goed te leren kennen. Ook kun je dan – als je dat wilt – een paar slokken blind proeven en dan nog een paar slokken nádat je al weet welke whisky het is. Eventueel kun je de proeverij ook delen met iemand anders. Er is dan nog steeds genoeg te proeven per persoon.

Wat voor whisky’s kan ik verwachten?2018-05-31T15:31:43+00:00

Whisky Wijsheid wil zoveel mogelijk variatie bieden en je verrassen. Ook staat kwaliteit hoog in het vaandel. Samen met onze partners zoeken we alleen kwaliteits whisky’s uit. Verwacht dus uitstekende single malts, maar ook verrassende blends. De meeste verkochte en bekende whisky’s (bijvoorbeeld de Glenfiddich 12 jaar oud of de Glenlivet 12 jaar oud) zitten niet in de proeverij. We kunnen natuurlijk niet uitsluiten dat je een keer een whisky in de proeverij hebt zitten die je al kent. Maar dan is het leuk om te ontdekken of je deze ook blind kon herkennen?

We kunnen natuurlijk niet verklappen welke whisky’s er in de huidige proeverij zitten. Wel kun je op de website de inhoud van vorige proeverijen terugzien. Ga daarvoor naar deze pagina: https://whiskywijsheid.nl/inhoud-proeverijen/

Is er ook een app?2018-02-23T09:52:07+00:00

Deze is er nog niet, maar Whisky Wijsheid heeft wel de ambitie om deze in de loop van 2018 of 2019 te introduceren. Je kunt dan stemmen in de app en daarna aan de app vragen om je te laten zien welke whisky je hebt geproefd. Ook kun je je eigen statistieken inzien en samen met je vrienden een whisky groep aanmaken waarbinnen je scores kunt vergelijken. Hou de website in de gaten hiervoor. Vooralsnog wordt er gewerkt met een meegeleverde stemkaart met links naar back-end pagina’s op de website. Deze pagina’s zijn mobiel vriendelijk. Je hoeft dus geen laptop mee op schoot te nemen. Je kunt de stemkaartjes bewaren om voor jezelf de historie te behouden. Ook kun je op onze proeverijen pagina zien welke whisky’s er allemaal in de proeverij hebben gezeten in voorgaande edities.

Kan ik mijn stem statistieken ook bijhouden?2018-02-23T09:52:15+00:00

Ja, je krijgt hiervoor per proeverij een stemkaartje. Deze kun je voor jezelf bewaren. In de toekomst is het de ambitie van Whisky Wijsheid dat je via een app je stem kunt uitbrengen. Je krijgt dan ook automatisch statistieken bij je stemmen.

Hoe werkt de proeverij precies?2018-02-23T09:53:25+00:00

Uiteindelijk bepaal je dit zelf. Je eigen plezier staat voorop. Wij raden aan om elke whisky eerst blind te proeven. Probeer te raden wat voor whisky het is. Waar komt de whisky vandaan? Hoe oud is deze? Welke geurtonen ruik je en welke smaaktonen proef je? Zit er rook in de whisky of juist niet? Drink en bediscussieer dit met elkaar. Daarna kun je de whisky blind scores geven als je dat wilt. Maar drinkt de whisky nog niet helemaal leeg. Vervolgens zoek je de webpagina op met meer informatie over de whisky. Met die nieuwe kennis op zak drink je de rest van de whisky om te kijken of je een en ander nu kunt herkennen.

Let wel, dit is ons advies. Maar je bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoe, wanneer en met wie je van de proeverij geniet. Als je maar geniet!

Waarom ‘blind’ proeven?2018-02-23T09:53:42+00:00

Als je al precies weet welke whisky je drinkt, dan ben je al gekleurd. Soms is die hele dure exclusieve whisky toch niet zo bijzonder voor jou. Als je nog niet weet wat je precies drinkt, dan ben je hier nog niet door beïnvloed. Daarnaast is het een goede manier om meer over whisky te leren. Je leert beter kleur-, geur- en smaaktonen herkennen. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf of je op deze manier invulling wilt geven aan het genieten van de whisky’s. Via het meegeleverde kaartje zijn de weblinks met informatie over de whisky’s beschikbaar. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze informatie vooraf op te zoeken.

Zijn de whisky’s altijd op voorraad?2018-05-31T15:33:46+00:00

De beschikbaarheid is niet te garanderen omdat de wereldwijde voorraden van whisky’s eindig zijn en prijzen sterk kunnen fluctueren. Als dat nodig is veranderd de samenstelling van de proeverij daarom gedurende de drie maanden. Dit zal echter eerder uitzondering dan regel zijn. Als de levertijd langer wordt, dan informeren we je daarover. Je hebt dan ook de keuze om de bestelling te annuleren. Als klant merk je er niets van als wij genoodzaakt zijn om een whisky om te wisselen. We zorgen ervoor dat je nog steeds op de juiste webpagina terechtkomt en dat de whisky’s uit jouw proeverij dus matchen met de webpagina’s.

Op welke leeftijd kan ik kopen van Whisky Wijsheid?2018-02-23T09:55:25+00:00

Je moet in Nederland de minimum leeftijd van 18 jaar hebben om de proeverijen te mogen kopen.

Kan ik het pakketje ook terugsturen?2018-02-23T09:57:19+00:00

Vanwege de veiligheid – en gezondheidsrisico’s (bij levensmiddelen) kunnen we helaas de geleverde producten die correct bij je zijn afgeleverd niet terugnemen.

Waarom geen brievenbus pakketje?2018-05-31T15:34:53+00:00

We willen heel graag dat je pakketje in goede staat bij je aankomt. Bij een envelop is dit minder goed geborgd. Bovendien hebben brievenbussen in de praktijk verschillende maten, waardoor het pakketje dan niet altijd zou passen. De boete wordt dan doorgaans bij de ontvangende partij neergelegd. Voor een zorgeloze ervaring is pakketpost daarom de beste optie.

Als je de 1e keer niet thuis bent, dan kun je zelf aangeven wanneer de postbode weer mag langskomen of dat het naar de buren of naar een afhaalpunt mag worden gebracht.

Hoe wordt het pakketje geleverd?2018-02-23T09:56:51+00:00

Je pakketje wordt geleverd als een verzekerd pakketje. Mocht er tijdens de verzending iets misgaan, dan is de schade tot € 500 euro hiermee gedekt. Om je als klant hierin te ontlasten, vragen we je alleen om het bij ons te melden. Wij sturen je dan alvast gratis een nieuw pakketje op. De contacten met de verzender over het verloren pakket nemen we van je over.

0

Begin met proeven!